SK1265-AT6

Mighty Tiny

De 6-assige Spierings SK1265-AT6 is de grootste mobiele torenkraan ter wereld. Reeds meer dan 250 keer gebouwd. De sterke motor, het krachtig pneumatisch remsysteem en het goede overzicht vergroten de veiligheid op de bouwplaats en openbare weg. De SK1265-AT6 is de eerste Spierings kraan met een 5e uitschuivend giekdeel. Samen met de 4 andere giekdelen levert dit een ongeëvenaarde vlucht van 60 meter. 

Vraag een offerte aan

Specificaties

  • Maximale last10.000 kg (tot op 13,2 m)
  • Puntlast1700 kg
  • Maximale vlucht60 m
  • Haakhoogte35 m
  • Torenhoogte37,2 m
  • Maximale haakhoogte64,2 m (30° getopte giek)
Download brochureDownload factsheet

Schuifgiek technologie

Bij mobiele torenkranen is de radius van de kraan vaak één van de essentiële factoren. Om de radius nog groter te maken heeft Spierings de schuifgiek technologie ontwikkeld. Deze techniek is als eerst toegepast op de SK1265-AT6 waarbij een radius van 60 meter wordt behaald met een daarbij horende 1.7 ton maximale puntlast. Met de schuifgiek wordt een extra gieklengte van 8 meter behaald, waarbij de giek zichzelf breder maakt na het uitschuiven. Hierdoor is de breedte van de schuifgiek gelijk aan die van het voorliggende giekdeel. Deze techniek is ook toegepast op de SK2400-AT7 en SK2400-R. In aangepaste vorm is er in de SK597-AT4 en de SK487-AT3 ook gebruik gemaakt van een schuifgiek. Bij dit type kranen wordt een extra gieklengte van 4 meter gehaald. De overgang van de gieken is ook hier naadloos, doordat twee koolstof profielen tijdens het vergrendelen van de giek meedraaien en dezelfde afmetingen aannemen als de rest van de giek. Ook bij deze kranen wordt er een maximale puntlast van 1.7 ton behaald.

Stalen schotten met hulpkraan

Om maximale veiligheid en het one man concept te garanderen, ontwikkelde Spierings de stalen stempelschotten met hulpkraan. Hiermee kan de machinist eenvoudig en snel met behulp van een hulpkraan de schotten uitleggen. Wanneer de kraan is afgestempeld en de toren overeind is gezet, kan de machinist de hulpkraan gebruiken om de stalen schotten bij de stempelvoeten te leggen. De stalen schotten worden vervoerd op de achterkist van de onderwagen, waardoor er geen extra transport of personeel nodig is. De stalen schotten zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal, waardoor ze licht zijn en toch zeer sterk. De schotten worden standaard geschopeerd.

Hydraulische kraanbewegingen

Alle kraanbewegingen zijn hydraulisch proportioneel gestuurd. Dit maakt het makkelijk om de kraan te besturen en resulteert in maximale precisie en efficiency. Dankzij vele verfijningen is het concept van uitzonderlijk hoge kwaliteit en de doseerbaarheid en verfijning van de hydraulische bediening is ongeëvenaard. Dit maakt precieze en ook snelle kraanbewegingen mogelijk. De bovenmotor drijft direct en zonder tussenkomst van inefficiënte componenten 3 hydraulische pompen aan voor de kraanfunctie.

De voordelen

Bovenmotor

In het kader van de nieuwste emissie eisen kiest Spierings nog steeds voor twee motoren en voldoet daarmee aan de laatste emissie eisen. De Stage 5 viercilinder dieselmotor (constante tpm) is gemonteerd op het bovenframe. De motor en de hydrauliek pompen zijn gemonteerd in een geluidsreducerende, kwalitatief hoogwaardige behuizing.

Truckcabine

De Spierings kraan is voorzien van een compleet nieuw interieur. De nieuwe cabine is ergonomisch en biedt de bestuurder optimale comfort. De bestuurdersstoel is voorzien van luchtvering. Airconditioning, Bluetooth carkit, trucknavigatie en verwarmde en verstelbare spiegels zijn standaard.

One job, one man

Eén machinist kan de kraan eenvoudig opbouwen en bedienen. Geen extra ballast of giekdelen zijn benodigd, een Spierings kraan kan te allen tijde door één machinist worden bediend.

Truck

Speciaal ontwikkeld chassis voor optimale torsie stijfheid. Dankzij deze speciale constructie kan de maximale hijscapaciteit bereikt worden met minimale ballast, extra ballastdelen zijn dus overbodig.

Hydraulic motions

Alle kraanbewegingen zijn hydraulisch proportioneel gestuurd. Dit maakt het makkelijk om de kraan te besturen en resulteert in maximale precisie en efficiency.

Steel pads

Indien gewenst wordt de kraan voorzien van 4 stalen schotten, gemonteerd op de achterzijde van de truck, en een hulpkraantje t.b.v. het plaatsen van deze stalen schotten.

Setup in 11 minutes

De Spierings kranen zijn in maximaal 11 minuten volledig opgebouwd en bedrijfsklaar, dit is afhankelijk van het type kraan.

Offerte aanvragen