SK597-AT4

SK597-AT4 is de vierde generatie van de Spierings hydraulische mobiele torenkraan met vier assen. De 4-delige giek van de SK597-AT4 biedt 48 meter vlucht, bij een compacte voertuiglengte. De hijshoogte bedraagt maximaal 27,8 meter met de giek in horizontale positie en maarliefst 58,1 meter met de giek in 45 graden opgetopte positie.

De SK597-AT4 is voorzien van de modernste technologie op het gebied van kranen. De kraan kan zijn maximale last van 7.000 kg hijsen zonder gebruik van aanvullende ballastdelen.

Vraag een offerte aan

Specificaties

  • Maximale last7000 kg (tot op 14,1 m)
  • Puntlast1700 kg
  • Maximale vlucht48 m
  • Haakhoogte27,8 m
  • Torenhoogte29,7 m
  • Maximale haakhoogte58,1 m (45° getopte giek)
Download brochureDownload factsheet

Schuifgiek technologie

Bij mobiele torenkranen is de radius van de kraan vaak één van de essentiële factoren. Om de radius nog groter te maken heeft Spierings de schuifgiek technologie ontwikkeld. Deze techniek is als eerst toegepast op de SK1265-AT6 waarbij een radius van 60 meter wordt behaald met een daarbij horende 1.7 ton maximale puntlast. Met de schuifgiek wordt een extra gieklengte van 8 meter behaald, waarbij de giek zichzelf breder maakt na het uitschuiven. Hierdoor is de breedte van de schuifgiek gelijk aan die van het voorliggende giekdeel. Deze techniek is ook toegepast op de SK2400-AT7 en SK2400-R. In aangepaste vorm is er in de SK597-AT4 en de SK487-AT3 ook gebruik gemaakt van een schuifgiek. Bij dit type kranen wordt een extra gieklengte van 4 meter gehaald. De overgang van de gieken is ook hier naadloos, doordat twee koolstof profielen tijdens het vergrendelen van de giek meedraaien en dezelfde afmetingen aannemen als de rest van de giek. Ook bij deze kranen wordt er een maximale puntlast van 1.7 ton behaald.

Stalen schotten met hulpkraan

Om maximale veiligheid en het one man concept te garanderen, ontwikkelde Spierings de stalen stempelschotten met hulpkraan. Hiermee kan de machinist eenvoudig en snel met behulp van een hulpkraan de schotten uitleggen. Wanneer de kraan is afgestempeld en de toren overeind is gezet, kan de machinist de hulpkraan gebruiken om de stalen schotten bij de stempelvoeten te leggen. De stalen schotten worden vervoerd op de achterkist van de onderwagen, waardoor er geen extra transport of personeel nodig is. De stalen schotten zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal, waardoor ze licht zijn en toch zeer sterk. De schotten worden standaard geschopeerd.

Hydraulische kraanbewegingen

Alle kraanbewegingen zijn hydraulisch proportioneel gestuurd. Dit maakt het makkelijk om de kraan te besturen en resulteert in maximale precisie en efficiency. Dankzij vele verfijningen is het concept van uitzonderlijk hoge kwaliteit en de doseerbaarheid en verfijning van de hydraulische bediening is ongeëvenaard. Dit maakt precieze en ook snelle kraanbewegingen mogelijk. De bovenmotor drijft direct en zonder tussenkomst van inefficiënte componenten 3 hydraulische pompen aan voor de kraanfunctie.

De voordelen

Truckcabine

De Spierings kraan is voorzien van een compleet nieuw interieur. De nieuwe cabine is ergonomisch en biedt de bestuurder optimale comfort. De bestuurdersstoel is voorzien van luchtvering. Airconditioning, Bluetooth carkit, trucknavigatie en verwarmde en verstelbare spiegels zijn standaard.

One job, one man

Eén machinist kan de kraan eenvoudig opbouwen en bedienen. Geen extra ballast of giekdelen zijn benodigd, een Spierings kraan kan te allen tijde door één machinist worden bediend.

Steel pads

Indien gewenst wordt de kraan voorzien van 4 stalen schotten, gemonteerd op de achterzijde van de truck, en een hulpkraantje t.b.v. het plaatsen van deze stalen schotten.

Setup in 8 minuten

Het volautomatische programma om de Spierings kraan op te bouwen kost ongeveer 8 minuten, nadat de kraan is afgestempeld.

Offerte aanvragen