Van Grinsven investeert in vier emissievrije eLift kranen van Spierings. Kopiëren

Erik van der Heijden over zijn ontwikkeling van Meewerkend Teamleider Elektro Assemblage

Ik ben 2,5 jaar geleden bij Spierings Mobile Cranes begonnen op de afdeling Assembly elektro. Je staat versteld van de elektronica die in onze kranen zit. Ik heb een elektrotechnische achtergrond en werkte destijds bij een machinebouwer. Daar liep ik er tegenaan dat ik niet echt verder kon groeien, niet in kennis en ontwikkeling en niet in functie. Daarom ging ik om me heen kijken. Ik had geen vastomlijnd plan of idee welke kant ik op wilde met mijn loopbaan. Wel had ik een beeld van wat ik belangrijk vond in een volgende baan, te weten:

  • Ik wilde werken bij een bedrijf dat een tastbaar eindproduct maakt met ontwikkeling en innovatie in eigen huis.
  • Ik vond het belangrijk dat de sfeer goed is, dat er doorgroeimogelijkheden zijn en dat er oog is voor de ontwikkeling van medewerkers.
  • Het moest niet te ver van huis zijn.
  • Ik wilde betrokken zijn bij de uitvoering van het werk en daar invloed op hebben.
  • Arbeidsvoorwaardelijk wilde ik er zeker niet op achteruit gaan.

Herkenbare wensen toch?

Ik dacht eerst aan een functie als werkvoorbereider-planner, tot ik in gesprek kwam met Spierings Mobile Cranes. Daar zagen ze zeker mogelijkheden en ook mijn potentie. Ze voldeden aan al mijn wensen, ook arbeidsvoorwaardelijk was het super interessant. Dat had ik niet direct in de gaten, maar door het premievrije pensioen was mijn nettoloon een stuk hoger! Ook de rest van de arbeidsvoorwaarden is dik voor elkaar. Een goede Cao, flexibele werktijden en je wordt echt gestimuleerd om jezelf steeds te verbeteren. Daarbij hebben ze echt oog voor je als mens en als dat nodig is, kan er veel geregeld worden. Ik ervaar het als een warm familiebedrijf.

In de rol van Meewerkend Teamleider Elektro Assemblage stuur je samen met een Supervisor en Manager van de afdeling een team van ongeveer 15 medewerkers aan. Daarbij steek je zelf ook de handen uit de mouwen. Een mooie combinatie van regelen, organiseren, mee aansturen en meewerken! Je let erop dat de sfeer goed is en iedereen zoveel mogelijk in zijn kracht wordt gezet. Ook op persoonlijk vlak voer je gesprekken om de medewerkers de juiste ontwikkeling mee te geven.

Daarnaast bewaak je de planning en voortgang en ben je op een positieve manier iedereen aan het stimuleren en uitdagen om net dat stapje extra te zetten als dat nodig is. Juist het regelen, zodat iedereen vooruit kan is wel aan mij besteed en gaf me die extra uitdaging om als Teamleider aan de gang te gaan. Het mee denken over hoe het werk beter en slimmer kan interesseerde me enorm. Later werd ik ook betrokken bij de doorontwikkeling van de kranen en nieuwe prototypes.

Inmiddels ben ik doorgegroeid naar Supervisor en werk ik nog steeds met veel plezier bij Spierings. Ik ben trots op het product dat we maken. Het blijft gaaf om onze kranen onderweg of aan het werk te zien. Ik kan dan ook met recht zeggen, dat de functie van Meewerkend Teamleider Elektro Assemblage een heel mooie baan is bij een prachtig bedrijf.