“20 jaar Mighty Tiny: levering van de 350ste SK1265-AT6’’

Sassenheim, September 2023 20 Jaar geleden kocht Verschoor uit Sassenheim de allereerste SK1265-AT6, afgelopen week is de 350ste kraan van dit type geleverd aan wederom Verschoor.
Een prachtige mijlpaal voor zowel Spierings als Verschoor. De jarenlange prettige samenwerking benadrukt de bijzondere band die deze twee familiebedrijven met elkaar hebben.

Maarten Verschoor speelde als echte Spierings ambassadeur een rol in het succes van Spierings in het buitenland, met name in Azië. In 2013 werd de eerste Spierings kraan door Verschoor geleverd in Zuid-Korea. Vandaag de dag staat er een indrukwekkende vloot Spierings kranen in Zuid-Korea. Spierings is Maarten Verschoor en alle medewerkers enorm dankbaar voor hun inzet en toewijding. Zonder hen was dit succes nooit uitgegroeid tot het succes van vandaag. Maarten Verschoor: “het is altijd de uitdaging die het speciaal maakt om het concept te introduceren in andere continenten.’’

Ter ere van deze bijzondere samenwerking organiseerde Spierings afgelopen week een feestelijke barbecue in Sassenheim. Op deze avond waren de medewerkers van beide bedrijven aanwezig en werd de vlag gehesen op de jarenlange samenwerking.

Zero-emission
In de afgelopen 20 jaar heeft dit type mooie verbeteringen doorgevoerd. De belangrijkste stamt uit 2019 waarbij Spierings een flinke stap heeft gezet richting duurzaamheid door elektrisch hijsen mogelijk te maken. Alle modellen, alsook de SK1265-AT6 eLift zijn uitgerust met een hybride bovenmotor met PowerPack technologie en maken het mogelijk om 100% emissieloos te hijsen.

Over SK1265-AT6 eLift ‘Mighty Tiny’
De 6-assige Spierings SK1265-AT6 eLift is de grootste mobiele torenkraan ter wereld en kan 100% emissieloos draaien. Maar waarom kent de markt de kraan als de Mighty Tiny? “De kraan is vernoemd naar mijn vrouw Tiny”, vertelt Leo Spierings. “Toen zij overleed, wilde ik haar eren met een kraan. Die moest uniek en baanbrekend zijn, en prestaties leveren die mensen niet voor mogelijk hielden. Een vijfde uitschuivend giekdeel zorgt voor een vlucht van 60 meter. Een ongeëvenaarde kraan, zoals Tiny een ongeëvenaarde vrouw was.”


Over Spierings Mobile Cranes
Spierings Mobile Cranes is marktleider op het gebied van mobiele torenkranen. De kranen van het Osse bedrijf worden gebruikt in meer dan 30 landen, voornamelijk door kraanverhuur- en bouwbedrijven. De kranen worden volledig in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Spierings Mobile Cranes realiseert in 2022 een omzet van circa 100 miljoen euro.