16a of 32a netaansluiting

Bedien de SK597-AT4 eLift of SK1265-AT6 eLift volledig elektrisch met een netaansluiting tussen 11A en 32A die vooraf ingesteld kan worden op het display, zodat er nog energie over is voor andere apparatuur op locatie.

Drive train & power supply

De onderwagen wordt aangedreven door een elektrische synchroon motor. Deze motor drijft de 1e en 3e as aan. De stroomvoorziening komt vanuit het batterijpakket of rechtstreeks van de dieselgenerator. Ook is er de mogelijkheid om hybride te rijden, waarbij beide energiebronnen worden gebruikt. Bij het remmen van de onderwagen wordt de daarbij vrijkomende energie teruggewonnen in de batterij.
Zowel tijdens het rijden als in bedrijf van de kraan kan de energievoorziening op 3 verschillende manieren tot stand komen:

Volledig elektrisch (batterij)
Generator
Hybride (combinatie van de generator en batterij)

PowerPack®-batterijtechnologie

De PowerPack®-batterijtechnologie vangt de pieken in het energieverbruik op en wordt opgeladen wanneer de energiebehoefte van de kraan laag is.

3 in 1 Cabin

De SK487-AT3 is de eerste mobiele torenkraan die is voorzien van één cabine. De cabine fungeert als truckcabine, lift en kraancabine. In kraanbedrijf kan de cabine naar iedere gewenste hoogte worden gebracht waar de cabine altijd in solide verbinding staat met de kraan. Hierdoor behoudt de machinist altijd de volledige feeling en controle over de kraan. De cabine is zeer ruim opgezet en is voorzien van een groot raamoppervlak, dat zowel het zicht en comfort optimaliseert als ook de veiligheid. De cabine heeft een binnen afmeting van 970 x 1670 x 3130.

IFP outrigger technology ®

Om krachten nog optimaler te benutten heeft Spierings een compleet nieuw revolutionair afstempelsysteem ontwikkeld, genaamd de “Intelligent Foot Print Outrigger Technology®”. Hierbij heeft de kraan een afstempelbreedte van 7,25 meter met een chassis dat maar 2,50 meter breed is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van enkele stempelbalken die aan de bovenzijde worden vergrendeld. Aan de onderzijde bevindt zich een ‘sliding support beam’ die een horizontale trekkende kracht verzorgt richting het chassis. Hierdoor wordt met een lichtere constructie een 20% groter stempeloppervlakte gecreëerd, wat ten goede komt aan de capaciteiten van de kraan. Doormiddel van de IFP outrigger technology® heeft de kraan het vermogen om bij variabele afstempelbreedtes per stempel de hijstabel automatisch te berekenen en toe te passen in de last moment beveiliging.

Geluid- & emissievrij

Bedien de eLift kraan volledig geluidloos in ‘elektrische modus’. Zeker bij stadsklussen en nachtklussen is het een groot voordeel om geluid- en emissievrij te werken.

Schuifgiek technologie

Bij mobiele torenkranen is de radius van de kraan vaak één van de essentiële factoren. Om de radius nog groter te maken heeft Spierings de schuifgiek technologie ontwikkeld. Deze techniek is als eerst toegepast op de SK1265-AT6 waarbij een radius van 60 meter wordt behaald met een daarbij horende 1.7 ton maximale puntlast. Met de schuifgiek wordt een extra gieklengte van 8 meter behaald, waarbij de giek zichzelf breder maakt na het uitschuiven. Hierdoor is de breedte van de schuifgiek gelijk aan die van het voorliggende giekdeel. Deze techniek is ook toegepast op de SK2400-AT7 en SK2400-R. In aangepaste vorm is er in de SK597-AT4 en de SK487-AT3 ook gebruik gemaakt van een schuifgiek. Bij dit type kranen wordt een extra gieklengte van 4 meter gehaald. De overgang van de gieken is ook hier naadloos, doordat twee koolstof profielen tijdens het vergrendelen van de giek meedraaien en dezelfde afmetingen aannemen als de rest van de giek. Ook bij deze kranen wordt er een maximale puntlast van 1.7 ton behaald.

Stalen schotten met hulpkraan

Om maximale veiligheid en het one man concept te garanderen, ontwikkelde Spierings de stalen stempelschotten met hulpkraan. Hiermee kan de machinist eenvoudig en snel met behulp van een hulpkraan de schotten uitleggen. Wanneer de kraan is afgestempeld en de toren overeind is gezet, kan de machinist de hulpkraan gebruiken om de stalen schotten bij de stempelvoeten te leggen. De stalen schotten worden vervoerd op de achterkist van de onderwagen, waardoor er geen extra transport of personeel nodig is. De stalen schotten zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal, waardoor ze licht zijn en toch zeer sterk. De schotten worden standaard geschopeerd.

Hydraulische kraanbewegingen

Alle kraanbewegingen zijn hydraulisch proportioneel gestuurd. Dit maakt het makkelijk om de kraan te besturen en resulteert in maximale precisie en efficiency. Dankzij vele verfijningen is het concept van uitzonderlijk hoge kwaliteit en de doseerbaarheid en verfijning van de hydraulische bediening is ongeëvenaard. Dit maakt precieze en ook snelle kraanbewegingen mogelijk. De bovenmotor drijft direct en zonder tussenkomst van inefficiënte componenten 3 hydraulische pompen aan voor de kraanfunctie.