SK2400-R eLift

De sterkste mobiele torenkraan ooit gebouwd!

De SK2400-R is de sterkste mobiele torenkraan ooit gebouwd. Deze krachtige kraan is gebouwd op een rupsonderstel, hierdoor is hij snel opgebouwd te verplaatsen op de bouwplaats.

De kraan heeft een gieklengte van 42 meter waarbij hij maar liefst 5.5 ton hijst op de punt. Daarbij hijst de kraan maximaal 18 ton op 14,6 meter radius. De kraan wordt vervoerd op maar 2 trailers, op één trailer worden de ballast en rupsdelen vervoerd en op de andere trailer de kraan. De SK2400-R kan zijn eigen ballast en rupsdelen oppakken, waardoor een extra kraan niet benodigd is. De kraan is na aankomst op locatie binnen 1 uur opgebouwd en volledig operationeel.

Vraag een offerte aan

Specificaties

 • SK2400-R 42 meter
 • Hijscapaciteit 263 tm
 • Maximale last 18.000 kg (tot op 14,6 m)
 • Puntlast 5500 kg
 • Maximale vlucht 42 m (optioneel 50 meter)
 • Haakhoogte37,3 m
 • Maximale haakhoogte 56 m (30° getopte giek en 42 meter giek)
 • SK2400-R 50 meter
 • Hijscapaciteit 149 tm
 • Maximale last 9000 kg (tot op 16,5 m)
 • Puntlast 2500 kg op 50 meter
 • Maximale vlucht 50 m
 • Haakhoogte 35,5 m
 • Torenhoogte 37,7 m
 • Maximale haakhoogte61,1 m (30° getopte giek en 50 meter giek)
Download brochureDownload factsheet (SK2400-R42)Download factsheet (SK2400-R50)

Schuifgiek technologie

Bij mobiele torenkranen is de radius van de kraan vaak één van de essentiële factoren. Om de radius nog groter te maken heeft Spierings de schuifgiek technologie ontwikkeld. Deze techniek is als eerst toegepast op de SK1265-AT6 waarbij een radius van 60 meter wordt behaald met een daarbij horende 1.7 ton maximale puntlast. Met de schuifgiek wordt een extra gieklengte van 8 meter behaald, waarbij de giek zichzelf breder maakt na het uitschuiven. Hierdoor is de breedte van de schuifgiek gelijk aan die van het voorliggende giekdeel. Deze techniek is ook toegepast op de SK2400-AT7 en SK2400-R. In aangepaste vorm is er in de SK597-AT4 en de SK487-AT3 ook gebruik gemaakt van een schuifgiek. Bij dit type kranen wordt een extra gieklengte van 4 meter gehaald. De overgang van de gieken is ook hier naadloos, doordat twee koolstof profielen tijdens het vergrendelen van de giek meedraaien en dezelfde afmetingen aannemen als de rest van de giek. Ook bij deze kranen wordt er een maximale puntlast van 1.7 ton behaald.

Stalen schotten met hulpkraan

Om maximale veiligheid en het one man concept te garanderen, ontwikkelde Spierings de stalen stempelschotten met hulpkraan. Hiermee kan de machinist eenvoudig en snel met behulp van een hulpkraan de schotten uitleggen. Wanneer de kraan is afgestempeld en de toren overeind is gezet, kan de machinist de hulpkraan gebruiken om de stalen schotten bij de stempelvoeten te leggen. De stalen schotten worden vervoerd op de achterkist van de onderwagen, waardoor er geen extra transport of personeel nodig is. De stalen schotten zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal, waardoor ze licht zijn en toch zeer sterk. De schotten worden standaard geschopeerd.

Hydraulische kraanbewegingen

Alle kraanbewegingen zijn hydraulisch proportioneel gestuurd. Dit maakt het makkelijk om de kraan te besturen en resulteert in maximale precisie en efficiency. Dankzij vele verfijningen is het concept van uitzonderlijk hoge kwaliteit en de doseerbaarheid en verfijning van de hydraulische bediening is ongeëvenaard. Dit maakt precieze en ook snelle kraanbewegingen mogelijk. De bovenmotor drijft direct en zonder tussenkomst van inefficiënte componenten 3 hydraulische pompen aan voor de kraanfunctie.

De voordelen

One job, one man

Eén machinist kan de kraan eenvoudig opbouwen en bedienen. Geen extra ballast of giekdelen zijn benodigd, een Spierings kraan kan te allen tijde door één machinist worden bediend.

Drive like a king

De onderwagen wordt aangedreven door een DAF motor in combinatie met een automatisch schakelende ZF versnellingsbak met intarder en een Steyr verdeelbak. Het AT-onderstel wordt naar eigen ontwerp gebouwd en zorgt voor optimaal rijcomfort en stabiliteit.

Setup in 11 minutes

De Spierings kranen zijn in maximaal 11 minuten volledig opgebouwd en bedrijfsklaar, dit is afhankelijk van het type kraan.

Truck

Speciaal ontwikkeld chassis voor optimale torsie stijfheid. Dankzij deze speciale constructie kan de maximale hijscapaciteit bereikt worden met minimale ballast, extra ballastdelen zijn dus overbodig.

Offerte aanvragen