SK597-AT4 eLift

SK597-AT4 eLift is de nieuwste generatie van de Spierings hydraulische mobiele torenkraan met vier assen. Deze kraan kan 100% emissieloos werken.

De 4-delige giek van de SK597-AT4 eLift biedt 48 meter vlucht, bij een compacte voertuiglengte. De hijshoogte bedraagt maximaal 27,8 meter met de giek in horizontale positie en maarliefst 58,1 meter met de giek in 45 graden opgetopte positie.

De SK597-AT4 eLift is voorzien van de modernste technologie op het gebied van kranen. De kraan kan zijn maximale last van 7.000 kg hijsen zonder gebruik van aanvullende ballastdelen.

Vraag een offerte aan

Specificaties

  • Maximale last7000 kg (tot op 14,1 m)
  • Puntlast1700 kg
  • Maximale vlucht48 m
  • Haakhoogte27,8 m
  • Torenhoogte29,7 m
  • Maximale haakhoogte58,1 m (45° getopte giek)
Download brochureDownload brochure (eLift)Download factsheet

Elektrische & hybride modus

Het emissievrije eLift systeem heeft twee bedrijfsmodi; de elektrische modus en de hybride modus. Beide modi hebben een effectieve eerstelijns energiebron, er kan worden gekozen voor de netaansluiting of voor de dieselmotor. De PowerPack® batterij technologie vangt de pieken in het energieverbruik op en wordt opgeladen als er geen energie wordt gebruikt. Door gebruik te maken van de elektrische modus bedient u de kraan 100% emissievrij op een stil geluidsniveau zonder enige beperking in gebruik.

Om de kraan in elektrische modus te bedienen dient hij aangesloten te worden aan een netstroomaansluiting, deze is op de meeste bouwplaatsen beschikbaar. Het systeem verbruikt tussen 11A en 32A, dit kan worden ingesteld op een display, zodat er nog voldoende capaciteit over is voor andere doeleinden. De energie van de netstroomaansluiting die niet is verbruikt, wordt gebruikt om de accu van de PowerPack® op te laden, zodat deze bij piekverbruik ingezet kan worden.

Een kleine 55kW 3-cilinder diesel motor met de nieuwste Stage V emissie certificering is de grootste energiebron tijdens de hybride modus. De energie van de diesel motor die niet is verbruikt, wordt net zoals bij het gebruik op netstroom, gebruikt om de accu van de PowerPack op te laden, zodat deze bij piekverbruik ingezet kan worden.

16A of 32A netaansluiting

Bedien de SK597-AT4 eLift of SK1265-AT6 eLift volledig elektrisch door een netverbinding tussen 11A en 32A die vooraf op het display kan worden ingesteld, zodat er nog energie overblijft voor andere apparatuur ter plaatse.

PowerPack®-batterijtechnologie

De PowerPack®-batterijtechnologie vangt de pieken in het energieverbruik op en wordt opgeladen wanneer de energiebehoefte van de kraan laag is.

Geluid- & emissievrij

Bedien de eLift kraan volledig geluidloos in ‘elektrische modus’. Zeker bij stadsklussen en nachtklussen is het een groot voordeel om geluid- en emissievrij te werken.

De voordelen

Truckcabine

De Spierings kraan is voorzien van een compleet nieuw interieur. De nieuwe cabine is ergonomisch en biedt de bestuurder optimale comfort. De bestuurdersstoel is voorzien van luchtvering. Airconditioning, Bluetooth carkit, trucknavigatie en verwarmde en verstelbare spiegels zijn standaard.

One job, one man

Eén machinist kan de kraan eenvoudig opbouwen en bedienen. Geen extra ballast of giekdelen zijn benodigd, een Spierings kraan kan te allen tijde door één machinist worden bediend.

Steel pads

Indien gewenst wordt de kraan voorzien van 4 stalen schotten, gemonteerd op de achterzijde van de truck, en een hulpkraantje t.b.v. het plaatsen van deze stalen schotten.

Setup in 8 minuten

Het volautomatische programma om de Spierings kraan op te bouwen kost ongeveer 8 minuten, nadat de kraan is afgestempeld.

Offerte aanvragen